Kenric

De engel die ons allemaal verbindt, het vuur achter onze inzet en de oprichting van onze organisatie. Hij is de grootste levensgenieter die we ooit gekend hebben, ondanks de kanker die 3 jaar lang probeerde die vreugde te temperen. Hij was de 3-jarig die tijdens zware chemo stond te dansen in de gang of te springen op zijn bed. De 5-jarige waarvan iedereen vroeg of hij echt niet ouder was, die juichte als er weer een slaapmelkje aankwam voor het zoveelste onderzoek en elke verpleegkundige rond zijn kleine vinger draaide bij ieder hospitaalbezoek.

Ons gevecht tegen rhabdomyosarcoom begon op 25.01.2016 en eindigde in de overstap naar een palliatieve periode op 24.01.2019. Ondanks een operatie in Parijs, ontelbare kuren chemo en 33 protonbestralingen in Zwitserland kregen we die dag het bericht te verwerken dat de tumor tegen alle verwachtingen in ‘ontploft’ was (de letterlijke woorden van de oncologe). Nooit eerder waren er uitzaaiingen gevonden maar nu zat het monster overal.

De agressiviteit van de kanker was ongezien en niemand kon ons zeggen hoe snel we afscheid zouden moeten nemen. Die dag werden we naar huis gestuurd en was het niet langer nodig om nog terug te komen. De dag dat zijn grote broer zijn 8ste verjaardag mocht vieren…

28 dagen waren ons nog gegund samen na dat moment, dagen die we thuis doorbrachten met medische ondersteuning van het Kites team van UZ Leuven en de huisarts. We probeerden ze zo aangenaam mogelijk te maken maar de laag van verdriet, woede en onmacht die rustte op deze periode was ondraaglijk.

Op 21 februari 2019, om 6u30, bleven wij gebroken achter toen onze kleine held zijn vleugels spreidde en sinds die dag bouwen we aan een leven dat we niet gekozen hebben. We proberen hierbij kracht te putten uit het voorbeeld dat Kenric ons gaf en we zijn elke dag dankbaar dat we hem in ons midden mochten hebben. Hij leerde ons zoveel, het wordt nu tijd dat we zijn wijze lessen gaan toepassen ten dienste van anderen die ook door dit vreselijke lot getroffen worden.

Word jij of iemand in je omgeving geconfronteerd met het (nakende) verlies van een kind? Weet dat je voor elke vraag bij ons terecht kan.
Maar weet ook dat je bij ons ook gewoon kwaad mag zijn, of verdrietig, of jaloers, of al die dingen bij elkaar. We begrijpen je maar al te goed.

Aarzel dus niet om ons te contacteren, je bent niet alleen

Warme knuffel,
Livia