Uitvaartdiensten

Een uitvaart regelen, vlak na het overlijden van je kind is niet enkel moeilijk, maar vaak ook een dure aangelegenheid. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn. Heel vaak zien we dat ouders na het overlijden van hun kind met veel vragen zitten of dat ze bij het nakende afscheid vragen hebben over wat wel en niet kan.

Vilomah vzw wil hierin kosteloos ondersteunen op verschillende manieren:

Informatie rond uitvaart & thuisopbaring

Dit afscheid nemen wordt het allermoeilijkste wat je ooit zal moeten doen. Hoe dit verloopt zal een enorme impact hebben op het rouwproces en zal bepalen hoe je de rest van je leven terugdenkt aan deze moeilijke periode. Daarom is het enorm belangrijk dat je als gezin afscheid kan nemen op de manier die jij wil. Je zal het niet kunnen overdoen, waardoor het cruciaal is dat diegene die je begeleidt in het afscheid niet vertrekt vanuit gewoontes maar vanuit jouw wens als ouder.

Het is dan ook belangrijk dat je de informatie vlot en overzichtelijk kan terugvinden. Vilomah vzw verzamelt deze informatie en stelt ze graag ter beschikking van iedereen die hier nood aan heeft.

Rouwfotografie

In ons land is rouwfotografie nog niet helemaal ingeburgerd. Het lijkt voor velen een vreemd gegeven… waarom zou je foto’s willen van het afscheid dat je niet wil nemen?

Er zijn toch heel wat redenen waarom rouwfotografie tijdens de uitvaart waardevol is. Als ouder beleef je deze dag namelijk in een waas van verdriet, wat er voor kan zorgen dat je herinnering achteraf vaag is, alsof het niet echt gebeurde. Foto’s van je afscheid geven je iets tastbaars, ze zorgen ervoor dat je herinnering voor altijd bij je blijft. Ook maken ze het afscheid meer bespreekbaar, zowel binnen als buiten je familie. Een goede rouwfotograaf legt de emotie vast die voor eeuwig weerspiegeld blijft.

Je kan beroep doen op de fotograaf van ons team indien je dit wenst.

Persoonlijk drukwerk

Wanneer je afscheid moet nemen van een stuk van jezelf is het erg belangrijk dat het drukwerk dat er ontworpen wordt hiervoor volledig gepersonaliseerd is. Standaard spreken we van rouwbrieven en herdenkingskaartjes, maar misschien wil je iets helemaal anders… 

In ons team vind je enkele ontwerpers die vooral jouw verhaal willen horen en hun uiterste best zullen doen hun creativiteit om te zetten in een beeld dat de liefde voor jouw kind weergeeft.